24.

novembris

2022

Norisināsies informatīvs seminārs pedagogiem "Bezmaksas pieejamie Eiropas Savienības mācību materiāli"

Dalīties:

Šī gada 24.novembrī aicinām Latvijas izglītības iestāžu pedagogus pievienoties EUROPE DIRECT Vidzeme un Vidzemes plānošanas reģiona organizētajam pasākumam "Bezmaksas pieejamie Eiropas Savienības mācību materiāli". Seminārs norisināsies tiešsaistē no plkst.14:00 līdz 15:10 un pēc tā būs iespējams saņemt apliecinājumu par līdzdalību.

Lūgums reģistrēties šeit: https://forms.gle/NKmJQiWKvWPyikNz7

Semināra mērķis - informēt Latvijas izglītības iestāžu pedagogus (pamatā 7.-12. klašu vecumposmam), par Eiropas Savienības (ES) izstrādātajiem bezmaksas mācību materiāliem, ar kuru palīdzību integrēt mācību saturā ES jautājumus.

Par "Mācību stūrīti" - tiešsaistes vietni, kurā atrodamas prezentācijas, publikācijas, spēles, konkursi un uzdevumu grāmatas, kas palīdzēs aizraujošā veidā iepazīt ES - pastāstīs Ingūna Irbīte, pedagoģe, Eiropas Komisijas konsultatīvās darba grupas Teacher Testing Panel Latvijas pārstāve. Materiāli sagatavoti dažādām vecuma grupām. Tie ir īpaši noderīgi attālināto mācību laikā - skolotāji var smelties iedvesmu, lai bagātinātu mācību priekšmetu stundu saturu un aicinātu skolēnus daudzveidīgā un interaktīvā veidā izzināt Eiropu.

Savukārt ar ES mājas Izglītības resursu centra piedāvātajām iespējām izglītības iestādēm reģionos padalīsies EUROPE DIRECT Vidzeme vadītāja Maija Rieksta. Resursu centrā pieejami mūsdienīgi izziņas materiāli - puzles, atmiņas spēles, kartes, ES valstu karogi, grāmatas u.c. atbalsta materiāli, kas bagātinās mācību procesu, pilnveidos skolēnu zināšanas un izpratni par Eiropas vērtībām, mudinās interesēties par apkārt notiekošo, analizēt un sarunāties par to, kā Eiropu kopā veidot vēl labāku. Šobrīd pieejami vairāk kā 60 dažādi materiāli (lielākā materiālu daļa vairākos eksemplāros), taču to klāsts tiek regulāri papildināts.

Pasākums norisinās projekta "EUROPE DIRECT Vidzeme" ietvaros. Tā galvenais uzdevums ir sniegt iedzīvotājiem Vidzemē savlaicīgu un objektīvu informāciju par nozīmīgākajām aktualitātēm Eiropā, kā arī rosināt iedzīvotāju diskusijas par Eiropas nākotni. Projekta darbības ilgums plānots līdz 2025.gadam.


Vairāk informācijas: Maija Rieksta, EUROPE DIRECT Vidzeme vadītāja, maija.rieksta@vidzeme.lv

Atgriešanās atpakaļ