3.

marts

2023

Izstāde "Skola 2023"

Dalīties:

Kā izvēlēties studijas? Kā aizbraukt apmaiņas programmā ar "Erasmus+"? Kā mācīties ārzemēs, dzīvojot Latvijā? Šo un daudz ko citu uzzināt piedāvā Atvērtās skatuves un "Datorium" tehnoloģiju skatuves notikumi izstādē "Skola 2023" Ķīpsalā. Vēl no 3. līdz 5.martam izstādē varēsi vērot tuvcīņas paraugdemonstrējumus, piedalīties digitālajos kvestos un iemēģināt ekskluzīvo "Tesla" X modeli. Tiekamies!

Uz "Datorium" tehnoloģiju skatuves - daudz jaudīgu notikumu

3. un 4.martā izstādē "Skola" varēsi sekot līdzi "Datorium" tehnoloģiju skatuves jaudīgajiem notikumiem un uzzināt daudz interesanta: kā iegūt labi apmaksātu darbu, kā veidot jaunus kontaktus ar jomas pārstāvjiem un kas kopīgs mākslīgajam intelektam un marinētiem gurķiem. Turpat varēsi noskaidrot, vai "Chat GPT" var tev palīdzēt nokārtot eksāmenus, piedalīties digitālajā kvestā un laimēt vērtīgas balvas, ko sarūpējuši vadošie tehnoloģiju uzņēmumi, un pat iemēģināt ekskluzīvo "Tesla" modeli X!

Par meitenēm un tehnoloģijām

Bet tas vēl nav viss! Jauniešu programmēšanas skola "Datorium" un tās vadītājs Elčins Džafarovs sestdien, 4.martā, plkst.15.00 piedāvās arī diskusiju "Tehnoloģiju pasaule gaida meitenes", kas lauzīs priekšstatus par IT nozares nepiemērotību meitenēm.

Par sociālajiem tīkliem

Sestdien, 4.martā, plkst.13.30 notiks diskusija "Jauniešu un vecāku aplikāciju ēdienkarte" par populārākajām sociālo tīklu aplikācijām: "Tik Tok", "Instagram", "Facebook" u. c. no jauniešu un vecāku skatpunkta. Pievienojies "Datorium" tehnoloģiju skatuves notikumiem un iedvesmojies no tādiem pašiem jauniešiem kā tu un nozares vadošo uzņēmumu pārstāvjiem!

Uz Atvērtās skatuves - daudzveidīgas aktualitātes

Visās trīs izstādes dienās uz Atvērtās skatuves norisināsies izzinošas prezentācijas, aizraujošas diskusijas un noderīgas konsultācijas par jauniešiem aktuālām tēmām. Seko līdzi Atvērtās skatuves notikumiem un uzzini par studijām ārzemēs, kultūras pētīšanu, jaunuzņēmumu veidošanu, kiberpasauli, mākslīgo intelektu un pat robotiem, iztaujā profesionāļus, kā kļūt par policistu, robežsargu, jūrnieku vai pilotu un vēro tuvcīņas paraugdemonstrējumi u. c.

Par studijām ārzemēs

Ja vēlies mācīties ārzemēs, tad, iespējams, tev noderīgas būs pat vairākas Atvērtās skatuves lekcijas. Par studijām ārzemēs 3.martā plkst.10.30 pastāstīs "Kalba.Lv" studiju konsultants Marks Aleksandrs Krontals. Savukārt, ja vēlies zināt kādas iespējas un izaicinājumi sagaida jaunos studentus ārvalstīs, - apmeklē "EF Education First" lekciju 4.martā plkst.17.00. Nākamnedēļ izstādē "Skola" viesosies arī asociētais profesors Dr. Džonatans Boids (Jonathan Boyd) no Kanādas. 3. un 4.martā no plkst.11.00 līdz 11.50 profesors pastāstīs, kā izvēlēties īsto, tieši sev vispiemērotāko universitāti. Prezentācija notiks angļu valodā. Izmanto iespēju konsultēties!

Par jaunuzņēmumu veidošanu

Kā realizēt savas idejas, projektus un varbūt pat sapņus? Vai tev jau ir biznesa ideja, bet nezini, kā to realizēt? Tad iesakām 3.martā plkst.12.00 noklausīties Transporta un sakaru institūta Biznesa inkubatora "iDEAHUB.lv" vadītāju Jāni Volbertu, kurš pastāstīs un sniegs padomus, kā izveidot savu jaunuzņēmumu, mācoties skolā.

Par sievietēm STEM un influenceriem

Sievietei nav vietas eksaktajās profesijās. NĒ!!! Tas ir MĪTS!!!! Ir daudz dažādu inženieru, kas darbojas ar rokām un skrūvē lidmašīnas, kas plāno ēkas, ceļus, pat apģērbu un ekonomikas procesus birojā, kas katru dienu izgudro jaunas tehnoloģijas un vēl! Noskaidro, kā Tu vari piepildīt savu sapni, apvienojot tehnisko ar visu pārējo, izstādes "Skola 2023" Atvērtajā skatuvē sestdien, 4.martā, plkst.12.30 un svētdien, 5.martā, plkst 12.00 un satiec RTU absolventus un arī savu sapņu piepildītāju Keitiju Birzuli!

Par mākslīgo intelektu un kiberpasauli

Ja tevi saista informācijas tehnoloģijas vai vēlies iegūt specializāciju MI jomā, tad 4.martā plkst.14.00 apmeklē Atvērto skatuvi un noklausies Transporta un sakaru institūta prorektora Mihaila Savrasova prezentāciju par studiju iespējām Lielbritānijas TOP augstskolās. Savukārt Valsts policijas koledžas direktors pulkvedis Dmitrijs Homenko 3.martā plkst.12.30 iepazīstinās ar kiberpasauli un studiju iespējām Valsts policijas koledžā.

Par pareizo studiju izvēli

Kā saprast, kurā profesijā būsi veiksmīgs, un kā izdarīt pareizo studiju izvēli? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes varēsi meklēt 3.martā plkst.16.30 kopā ar Latvijas Karjeras attīstības atbalsta asociāciju, 4.martā plkst.17.30 kopā ar Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu "RISEBA", bet 5.martā plkst.11.00-11.50 - ar karjeras konsultanti un personiskās izaugsmes treneri llzi Ušacku-Priekuli. Tikšanās vieta nemainīga: Atvērtā skatuve. Ieplāno!

Detalizētu programmu skati mājaslapā: www.bt1.lv/skola/#schedule

Trīs dienas Ķīpsalā varēs iepazīties ar izglītības iespējām, konsultēties ar studentiem, pasniedzējiem un karjeras konsultantiem un piedalīties aizraujošās aktivitātēs. Lai izvēle motivē! "Skola 2023" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Vairāk par izstādi: www.bt1.lv/skola

Vienlaikus Ķīpsalā lasītājus pulcēs iemīļotie grāmatu svētki - "Latvijas Grāmatu izstāde 2023", kas piedāvā tikties ar rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos un iepazīties ar izdevniecību jaunumiem. Izstādi var apmeklēt bez maksas ar "Skolas 2023" ieejas biļeti.
Vairāk: www.bt1.lv/bt1/lbf

Norises vieta:

Starptautiskais izstāžu centrs, Ķīpsalas iela 8, Rīga

Darba laiks:

3.-4.marts 10.00-18.00

5.marts 10.00-17.00

Biļetes:

Skolēnu grupas biļetes (10+) - 3 EUR

Biļetes iepriekšpārdošanā: https://www.bt1.lv/skola/buy.php

Biļešu cena izstādes laikā - 5 EUR

Bērniem līdz 7 gadu vecumam - bez maksas

Atgriešanās atpakaļ