13.

marts

2023

Aicina pedagogus piedalīties reģionālajā konferencē Rēzeknē par radošuma veicināšanu projektos un mācību procesā

Dalīties:

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning sadarbībā ar Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolu* aicina visu mācību priekšmetu sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas pedagogus pieteikties reģionālajai konferencei “Radošās laboratorijas projektos un mācību procesā”, kas norisināsies 13. martā Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolā, Rēzeknē.

 Par pasākumu

“Radošums – viena no mūsdienās vispieprasītākajām prasmēm, kuras attīstīšana ir sarežģīta un nelineāra. Zinātniskie pētījumi rāda, ka piecgadīgam bērnam radošuma attīstības pakāpe ir 98%, desmitgadīgam – 30%, piecpadsmit gados radošums krītas līdz 12%, un viduvējam pieaugušajam cilvēkam radošuma pakāpe ir tikai nieka 2%” (Land, Jarman, “Breaking point and beyond”, 1993). Dzīve un it īpaši skola mūs “ieliek rāmjos” – ir tikai viena pareizā atbilde un skolā nav vietas radošumam!

Lai novērstu radošuma izskaušanu mācību procesā, Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolas skolotāji kopā ar Erasmus+ SCALE projekta dalībniekiem ir izstrādājusi metodiku radošo projektu ieviešanai skolā. eTwinning sadarbībā ar Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolu rīko konferenci radošuma izpētei un iekļaušanai skolā.

Pasākumā plānots iepazīstināt pedagogus ar jau izstrādātu radošo laboratoriju metodiku un materiāliem, kurus var veiksmīgi izmantot mācību procesā. Tiks piedāvāti izstrādāti, izdrukāti materiāli (radošuma koncepcijas izpēte, metodiskie materiāli radošo pasākumu īstenošanai, gatavo formu novērtējumam paraugi), un nelielas balvas labāko grupu projektu komandām.

Nodrošināsim nepieciešamo tehniku, pusdienas, uzkodas un kafiju, kā arī par dalību konferencē dalībnieki saņems pedagogu profesionālās kompetences pilnveides apliecību 6h apjomā.

Pasākums norisināsies 2023. gada 13. martā no plkst. 10:00 līdz 17:00. Pasākuma norisis vieta – Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola, Rēzekne, Atbrīvošanas aleja 90 (aktu zāle).

Pieteikšanās

Pieteikšanās termiņš – šī gada 8. marts (plkst. 9:00), aizpildot pieteikuma anketu tiešsaistē. Katrs dalībnieks aizpilda savu anketu, arī ja piesakās vairāki no vienas iestādes.

Vietu skaits konferencē ir ierobežots un priekšroka tiks dota eTwinning Skolu pedagogiem.
Rezultāti tiks paziņoti 8. martā plkst. 17.00, katram dalībniekam personīgi nosūtot ziņu e-pastā.
Dalība konferencē ir bezmaksas.

Konferences programma (PDF).

Īsumā par pasākumu

Norises laiks: 2023. gada 13. martā no plkst. 10:00 līdz 17:00
Reģistrācija: līdz 8. marta plkst. 9:00
Norises vieta: Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola, Rēzekne, Atbrīvošanas aleja 90 (aktu zāle)
Mērķaudirotija: sākumskolu, pamatskolu un vidusskolu pedagogi

 

*Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola ir vispārizglītojoša skola Rēzeknes pilsētā, ko 2015. gadā nodibināja Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (agrāk – Rēzeknes Augstskola) ar mērķi veicināt kvalitatīvu STEM (dabaszinātnes, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika) jomas mācību priekšmetu (matemātika, fizika, ķīmija, informātika un programmēšana, tehniskā grafika) apguvi, nodrošinot sasaisti ar Rēzeknes Tehnoloģiju Akadēmijas studiju programmu saturu.

Atgriešanās atpakaļ