Pārceļ latviešu valodas elektronisko izmēģinājuma eksāmenu uz decembra otru pusi

06.12.2022
Dalīties:

Turpinot sagatavošanās un Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmas uzlabošanas darbus, latviešu valodas elektroniskais izmēģinājuma eksāmens pārcelts uz decembra otru pusi, pavēstīja Valsts izglītības satura centra (VISC) sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Bērziņa.

Līdz šim bija paredzēts, ka latviešu valodas elektroniskais izmēģinājuma eksāmens notiks 1. decembrī. Kā skaidroja Bērziņa, jau nedēļas sākumā izglītības iestādes tika informētas par sākotnēji plānota izmēģinājuma eksāmena norises laika pārcelšanu uz citu laiku.

Plānots, ka izmēģinājuma eksāmens notiks 20. decembrī plkst.14.00.

Jau ziņots, ka iepriekšējā elektroniskā izmēģinājuma eksāmenā 10.novembrī ne visām skolām un skolēniem izdevās pievienoties. VISC atzina, ka plānotais tiešsaistes eksāmens angļu valodā ļāva identificēt tehniskās problēmas, kas ietekmē eksāmenu kārtošanu tiešsaistē.

VISC atvainojās par sagādātajām neērtībām un izsaka pateicību gan skolēniem, gan eksāmenu organizēšanā un norisē iesaistītajiem skolu darbiniekiem, skolotājiem, kuri brīvprātīgi iesaistījās eksāmena izmēģinājumā.

Vasarā apstiprinātie noteikumi par centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību paredz paredz, ka no 2022./2023. mācību gada pakāpeniski notiks pāreja uz augstākā līmeņa valsts pārbaudes darbu īstenošanu tiešsaistē. Augstākā līmeņa eksāmena izmēģinājums angļu valodā bija pirmais solis, lai virzītos uz šo noteikumu praktisko realizāciju.


LETA informācija
Foto: unsplash.com

Atgriešanās atpakaļ