RSU aicina vidusskolēnus kursos sagatavoties centralizētajiem eksāmeniem

13.09.2022
Dalīties:

Oktobrī Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) sāksies ikgadējie sagatavošanas kursi centralizētajiem eksāmeniem bioloģijā, ķīmijā, matemātikā, angļu valodā un latviešu valodā. Kursi paredzēti gan vidusskolas pēdējo klašu skolēniem, gan citiem interesentiem, kuriem studiju uzsākšanai nepieciešami centralizēto eksāmenu rezultāti. Detalizēta informācija un pieteikšanās kursiem līdz 29.septembrim RSU mājaslapā.

Pilna laika kursu norise tiek plānota gan attālināti, gan klātienē. Angļu valoda, latviešu valoda un matemātika tiks apgūti optimālajā līmenī, savukārt bioloģija un ķīmija - augstākajā līmenī.

RSU sagatavošanas kursus docē pedagogi, kuri ik gadu ne vien māca skolēnus, bet arī labo eksāmenu rezultātus. Tas nozīmē, ka jaunieši šajos kursos iemācās domāt centralizētajiem eksāmeniem nepieciešamajā veidā. Bioloģijas sagatavošanas kursu pasniedzēja Līga Neimane uzsver: "Kursos mēs darām daudz vairāk nekā tikai apgūstam bioloģiju. Mēs mācāmies analizēt, domāt kritiski un parādīt savas zināšanas vidusskolas eksāmenos stratēģiski visgudrākajā veidā".

Kursus beidzot, jaunieši ir labāk sagatavoti centralizētajiem eksāmeniem ne vien iegūto un nostiprināto zināšanu dēļ, bet arī tādēļ, ka, mēnešiem strādājot ar iepriekšējo gadu pārbaudījumu materiāliem, kursanti iemācās labāk tikt galā ar stresu, kas lielākā vai mazākā mērā neizbēgami sagaidīs valsts eksāmenu dienā. Tāpat arī kursos ir iespēja iepazīt savas iespējamās nākotnes augstskolas vidi - kā notiek darbs auditorijās, kā strādāt RSU e-studiju vidē un kā norit testi. Tas ļauj jauniešiem vēlreiz apsvērt, vai izvēlētā studiju programma un augstskola ir īstā.

 

Informācija: RSU

Atgriešanās atpakaļ