17.

oktobris

2022

Karjeras nedēļas pasākumi no 17. - 21. oktobrim

Dalīties:

Karjeras nedēļā jauniešiem ir iespēja iepazīt arvien jaunas, ar karjeras izglītību saistītas tēmas - darba tirgus tendences, nākotnē pieprasītākās profesijas, skolā iegūto zināšanu un prasmju pielietojumu izvēlētajā nozarē. Šogad Karjeras nedēļa notiks jau desmito reizi un tā veltīta uzņēmējspēju izzināšanai.

Karjeras nedēļas laikā no 17. līdz 21. oktobrim skolēniem būs iespēja piedalīties dažādos nacionālajos un skolās rīkotajos pasākumos un uzzināt, kādas spējas un prasmes ir svarīgas ne vien uzņēmējdarbības veidošanā, bet arī praktiski jebkurā darba tirgū pieprasītā profesijā.

Uzņēmējspējas nav tikai spējas un prasmes radīt un vadīt uzņēmumu. Tās ir zināšanu, prasmju, attieksmes un rakstura īpašību kopums, kas nepieciešams veiksmīgas karjeras veidošanā. Uzņēmējspējas var attīstīt skolā vai ārpusskolas nodarbībās, un tās noderēs gan ikdienas situācijās, gan nākotnes profesijā.

Lai veicinātu skolēnu, pedagogu, vecāku un ikviena izpratni par uzņēmējspējām – jauniešu superspējām, šajā Karjeras nedēļā aicinām piedalīties vairākos centralizētajos pasākumos:

Diskusija jauniešiem “Kādas superspējas veidos manu nākotni?”

20. oktobrī plkst. 13.00 https://www.facebook.com/TavaiKarjerai Facebook kontā norisināsies saruna, kurā eksperti, dažādu profesiju pārstāvji un jaunieši diskutēs par šobrīd darba tirgū augstāk novērtētākajām uzņēmējspējām un to nepieciešamību arī nākotnē. Diskusijas dalībnieki dalīsies savā pieredzē un pārrunās skolās un ārpus tām piedāvātās aktivitātes, to daudzveidību un nozīmi noderīgu prasmju attīstīšanā.


Diskusija vecākiem “Kā palīdzēt bērnam atklāt savas superspējas?”
20. oktobrī plkst. 19.00 https://www.facebook.com/TavaiKarjerai Facebook kontā būs vērojama ekspertu un vecāku diskusija par bērnu un jauniešu stipro pušu atpazīšanu. Diskusijas dalībnieki dalīsies vērtīgos padomos, kā vecākiem aizņemtajā ikdienā saprast bērna intereses, atklāt talantus un spēcīgās puses. Tiks pārrunāta pedagogu un vecāku sadarbība bērna spēju un prasmju atklāšanā un attīstīšanā.

Īpašas aktivitātes sociālajos tīklos
Karjeras nedēļas laikā pedagogi aicināti organizēt klašu vai skolēnu interesentu grupām tuvumā esošo uzņēmumu apmeklējumus, iepazīt profesionāļu spilgtākās uzņēmējspējas un piedalīties sociālo tīklu konkursos. Ierosinātās aktivitātes padarīs viesošanos uzņēmumos vēl aizraujošāku un jauniešiem saistošā veidā būs iespējams ne vien iegūt jaunas zināšanas, bet arī sacensties par noderīgām balvām. Plašāka informācija par konkursiem un to noteikumiem tiks publicēta https://www.facebook.com/TavaiKarjerai Facebook kontā.

Palīgmateriāli pedagogiem
Lai akcentētu uzņēmējspēju apzināšanu un to pilnveidošanu mācību un audzināšanas procesā, Karjeras nedēļas aktivitātēm sagatavoti elektroniski pieejami palīgmateriāli darbam ar skolēniem dažādās vecuma grupās. Mācību stundu aktivitātes un video nodarbības būs atbalsts pedagogiem izglītības iestādēs, kuras pieteikušas dalību Karjeras nedēļā.
Visi materiāli būs pieejami ikvienam arī pēc Karjeras nedēļas VIAA mājas lapā www.viaa.gov.lv

Atgriešanās atpakaļ